[BER21]




                  Key Dates

                  12 February - Launch Event
                  17 September - Standard Deadline
                  22 October - Late Deadline
                  11 December - Judging
                  22 December - Winners Announced
                  2 March 2021 - Awards Presentation

                  Mays Vegetarian Restaurant [DRAFT]

                  Project Overview

                  The YESDESIGN team has broken the conventional design techniques of traditional vegetarian spaces. They avail themselves of the materials of terrazzo, stainless steel and copper chains, adopt bold design technique to integrate the design concept of "inversed time and space" into the whole space design, in a bid to create a unique and comfortable dining space.

                  Organisation

                  Yesdesign Studio

                  Team

                  Ling Chen
                  Jiefeng Zhu

                  Project Brief

                  MAYS, as a borderless fusion restaurant of creative vegetables, launches cross-border innovation by bringing together food cultures from around the world. From the selection of ingredients to the development of dishes, and the overall design of the restaurant, it has reflected the utmost pursuit of the founding team from both the inside and outside.
                  The interior space is fully covered with the gray-black terrazzo veneers, extending from the ground to the counter and tabletop. The ceiling reinterprets the natural earth. With carefully arranged copper chains, it transforms rolling hills into a scenery with ultimate beautiful visual effects. The hanging metal chandelier, a link of the up and down of the space, lets the whole space intertwined in an orderly and harmonious way. The ground lines are carefully arranged with metal edges to define the functions of different spaces. The Nordic decorations are visible everywhere, on intimate terms with people. The seats of the restaurant are customized with degradable cloth, comforting customers with skin-like fabrics, while reducing pollution to the environment when abandoned. Pure white tables and blue seats highlight a modern and high class sense.
                  In spatial planning, the design team follows the rectangular plane of the architecture itself. They take advantage of the narrow space at the entrance, placing a row of benches along the glass wall. To keep good privacy between the spaces, the design team customizes unique partition walls with warm terrazzo, and arranges the limited space reasonably.

                  Project Innovation/Need

                  The YESDESIGN project team pays high attention to innovation in materials and structures. The gray-black terrazzo facade with blue crystal and pearl particles readily catch people’s eyes. The reception area of metal background is presented in a specially designed arc shape, like a time tunnel, directing consumers to the dining area. Grey terrazzo and metal are organically integrated in vision, well-coordinated without losing the sense of details. The abundant light shines through large glass windows into the interior space, while showing a glimpse of the internal layers of space. Starry blue and wheat gold are harmonized as the internal main tones, like the vast universe, giving people dreamy impression of intertwining time and space.

                  Design Challenge

                  In the past, old fashioned vegetarian restaurants were usually associated with the "Buddhist rituals", mostly in the religious realm, but how to combine the brand attitude of a natural space, while subverting people's perceptions and maintaining a sense of space without losing details, was the challenge of this design.

                  Sustainability

                  The seats of the restaurant are customized with degradable cloth, comforting customers with skin-like fabrics, while reducing pollution to the environment when abandoned. Pure white tables and blue seats highlight a modern and high class sense.




                  This award celebrates innovative and creative building interiors, with consideration given to space creation and planning, furnishings, finishes, aesthetic presentation and functionality. Consideration also given to space allocation, traffic flow, building services, lighting, fixtures, flooring, colours, furnishings and surface finishes.
                  More Details

                  无法忍受